uoči sjednice

Čović: Mnogo je problema oko usuglašavanja stavova na raziniu FBiH

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
10.10.2019.
u 11:56

U Drvaru je počela proširena sjednica Predsjedništva HNS-a. Na sjednici će se, pored ostalog, govoriti o pripremi prijedloga Izbornog zakona za proces pregovora, aktualnoj političkoj situaciji u BiH te položaju hrvatskog naroda na prostoru Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča.

Uoči sjednice, predsjednik HNS-a Dragan Čović kazao je kako još uvijek ima puno posla oko formiranja vlasti na razini BiH, ali da je dosta teže usuglasiti stavove na razini Federacije BiH, piše Avaz. 

- Još uvijek čekamo tu vlast. Mnogo više problema je oko zajedničkog partnerstva i usuglašavanja stavova kada je riječ o federalnoj razini, tako da sam uvjeren da ono što imamo ispred sebe danas je primarno da nastavi raditi ova Vlada koju imamo - rekao je Čović. 

Predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH će nakon sjednice posjetiti katoličku crkvu u Drvaru.

U gradu su prisutne jake policijske snage zbog održavanja proširene sjednice HNS-a.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
12:12 10.10.2019.

Manjina vlada nad većinom jedna stranka koja je 6-7 po broju članova u FBiH koči sve jer imaju malo vlasti , kakva apsurdna situacija i za ovaj apsurdistan.Ne predstavljaju ni 50% Hrvata (oni predstavljaju samo večinu Hrvata koja je izašla na glasanje) što čini manje od 15% stanovništva FBiH, a blokiraju sve, uslovljavaju sve, a opet kažu da nemaju dovoljno vlasti što je mnogo mnogo je.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije