mostar

Čović nazočio koncertu "Večer Beethovena''

18.09.2018.
u 07:22

Koncert se održao u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića

Simfonijski orkestar Mostar u ponedjeljak navečer je započeo svoju ovogodišnju sezonu i koncertom "Večer Beethovena“ zakoračio u jesen. Koncert se održao u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je ujedno nazočio „Večeri velikog majstora bečke klasike i najpoznatijeg europskog skladatelja svih vremena“, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Na početku koncerta odsvirana je uvertira "Egmont", a potom je uslijedila najpoznatija od svih simfonija, Peta simfonija u c-molu. Vrhunac cijele večeri bio je solist, japansko-hrvatski umjetnik Sho Akamatsu, koji je na violini izveo jedini Beethovenov Koncert za violinu u D-duru.

"Sezonu smo počeli na najljepši mogući način. Grad Mostar se kandidira za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, a mi zbog toga odabrali upravo Beethovena, jer slovi kao najpoznatiji europski skladatelj svih vremena", kazali su iz Simfonijskog orkestra Mostar te istaknuli kako su posljednji put izvodili Beethovena prije 30 godina.

Orkestrom je dirigirao maestro Igor Tatarević iz Mostara, koji trenutno živi i radi u Zagrebu. Iz Simfonijskog orkestra Mostar su naglasili kako program ne bi mogao biti izveden bez angažmana značajnog broja glazbenika iz Mostara, Sarajeva, Stoca, Trebinja, Splita, Korčule, Dubrovnika, Rijeke i Osijeka, te su se zahvalili hrvatskom
članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću na visokom pokroviteljstvu, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije