Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Čović: Pozitivna ocjena kandidatskog statusa počekom iduće godine

05.10.2017.
u 16:49

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović posjetio je danas Vladu Županije Sarajevo da bi se informirao o dinamici aktivnosti zakonodavne i izvršne vlasti te usaglasio korektne informacije o stanju u BiH koje će krajem mjeseca prezentirati službenicima iz Brisela.

- Sve su prilike da ćemo ih moći korektno izvijestiti i ne želim da se proglasi da sam preoptimističan i da bismo već početkom iduće godine imali pozitivnu sliku i ocjenu našeg kandidatskog statusa - pojasnio je Čović.

Također je izrazio odlučnost da posjeti sve vlade u Federaciji, RS-u, Distriktu Brčko te Vijeće ministara u BiH, što planira obaviti do sredine idućeg tjedna.

Pojasnio je da su ostala četiri pitanja koje BiH mora riješiti da bi dobila kandidatski status za članstvo u EU.  

- Jedna aktivnost je već urađena, a to je Transportna zajednica, ostale su nam još akcize, Upitnik i proračuni - naglasio je.

Čović je također naglasio da je  rok za rješavanje svih aktivnosti kraj studenog, isti mjesec kada bi BiH trebala posjetiti i visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini.

Premijer ŽS-a Elmedin Konaković izrazio je zahvalnost Čoviću za nastojanja i energiju koje iskazuje u lobiranju i obavljanju dužnosti na europskom putu.

Dodao je da su najviše razgovarali  o stvarima koje su nadležnost županije te da su ga informirali o obavezama iz Upitnika i financijskoj stabilnosti. Naglasio je da su razgovarali i o okolnostima koje utiču na rad Županije, a koje su nadležnost viših nivoa vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?