Osuđenik iz Zenice uputio novo pismo u kojemu je iznio nove detalje

Čović se po nalogu našao u shemi o ubojstvu Leutara

LEUTAR
SARAJEVO JE UVIJEK SKLANJALO HRVATSKE NEISTOMIŠLJENIKE
14.03.2015.
u 10:17

Zatvorenik zeničkog zatvora, osuđeni ubojica Mensur Hodžić, koji je postao ‘poznat’ nakon što je pravosudnim i istražiteljskim institucijama dostavio shemu o osobama povezanim s ubojstvom doministra unutarnjih poslova Joze Leutara, dostavio je i novo pismo Dnevnome avazu u kojemu je ustvrdio kako predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nema nikakve veze s tom likvidacijom.

Nije umiješan

“Odgovorno i otvoreno tvrdim da Dragan Čović apsolutno nije umiješan ni spomenut u mojoj izjavi vezano za ubojstvo Joze Leutara”, navodi u pismu koje je poslao redakciji Dnevnog avaza osuđenik Mensur Hodžić iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica (KPZ), gdje služi 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva nevjenčane supruge Jasmine Baničević. No, u pismu koje je ranije dostavio istražnim tijelima, a koje je objavio i Večernjak, upravo se to navodi, te se Čovića povezuje s kriminalnom skupinom koja je trgovala oružjem, po navodima osuđenika Hodžića, ali i sudjelovala u likvidaciji Leutara u središtu Sarajeva 1999. godine. Čović je, pak, ustvrdio kako se radi o lažima i politički motiviranom podmetanju. Iako ne navodi otkud sada druga verzija priče, Hodžić je u novome pismu objavio kako se Čović našao u shemi koju je napravio po nečijem nalogu, čiji identitet nije objavio. “Ako Dragan Čović želi saznati pravu istinu, neka dođe u KPZ Zenica i ja ću mu osobno reći istinu i zašto se našao u shemi i, naravno, prema čijoj zapovijedi”, napisao je Hodžić. Time je očito aludirao da je netko modificirao dokument koji je uputio istražnim tijelima. Naglasio je da od sheme i izjave nije imao nikakvu korist te da to nema nikakve veze s njegovim premještajem, ali da mu je nešto obećano.

Obećano mi je

“Ja ne mogu reći da mi nije ništa obećano. Obećano jest, ali nije ispunjeno i pitanje je hoće li biti”, objasnio je Hodžić. Također, napisao je da mu je rečeno da, “kada bude radio shemu i izjavu, nisu bitni počinitelji, već motiv i tko je naručio likvidaciju Joze Leutara, tko je krijumčario oružje iz BiH 1996., ‘97., ‘98. godine u druge zemlje regije te tko je zaradio i imao veliki profit od toga”. - Sve ovo je saznao pokojni Jozo Leutar, imao je kod sebe originalne dokaze o švercu oružjem. Kada je bio spreman otvoriti slučaj, tada je likvidiran. I taj dan, 16. ožujka 1999. godine, pokojni Leutar je kod sebe imao svu tu dokumentaciju, koja je nestala, bolje rečeno, skrivena i dostavljena jednoj osobi koja je naložila likvidaciju - atentat na Leutara - naveo je Hodžić ustvrdivši da je osobno držao preslike dokumenata koje je imao pokojni doministar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?