posjet zagrebu

Čović se sastao s Bandićem i mons. Korenom

30.01.2019.
u 12:37

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović boravkom u Zagrebu, sastao se sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, te mons Zlatkom Korenom.

Čović je s Bandićem razgovarao je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, te o načinu i modelima unaprijeđenja suradnje, posebno na lokalnoj razini. Razgovaralo se o gospodarstvu, kulturi i znanosti, modelima produbljivanja suradnje, posebno u primjerima i iskustvima Grada Zagreba, kada je u pitanju realiziranje projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Bandić je kazao je kako će svakom prilikom pružiti potporu u okviru svojih mogućnosti.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Čović razgovarao je ovom prilikom i sa mons. Zlatkom Korenom, članom povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije, koji je pored trenutnih obveza i projekata koji se izvode i na samoj zagrebačkoj katedrali, naglasio zašto je proces obnove katedrale gotovo kontinuiran.

Uz razgovor i obilazak katedrale, mons. Koren osvrnuo se i na trenutni natpis na južnom tornju zagrebačke katedrale na hrvatskom i hebrejskom jeziku, dugačak 50, a širok 8 metara, na kojem stoji: „27. 1. – Dan sjećanja na žrtve holokausta – Međunarodni dan sjećanja na HaŠoa“.

Naime, u organizaciji Zagrebačke nadbiskupije i Židovskog informativno-obrazovnog centra, u četvrtak 24. siječnja 2019. godine, održan je molitveno-komemorativni susret ispred zagrebačke katedrale u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, kazao je mons Koren.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije