Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Čović u Koprivnici o Mostarskom sajmu i gradnji porušenih kuća u Posavini

07.02.2018.
u 14:47

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je u srijedu u Koprivnici sa županom Darkom Korenom o sudjelovanju Koprivničko-križevačke županije i njenih gospodarstvenika na Mostarskom sajmu početkom travnja.

Župan Koren u izjavi novinarima istaknuo je dobru suradnju Koprivničko-križevačke županije i organizatora Mostarskog sajma, koja traje već 16 godina i sve je bolja i veća.

Pripreme za ovogodišnji događaj u Mostaru privode se kraju, rekao je Koren izrazivši nadu da će navedeni događaj posjetiti i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Dragan Čović potvrdio je dobru suradnju Koprivničko-križevačke županije i Podravke, te je najavio otvorenje ovogodišnjeg Mostarskog sajma za 10. travnja.

"Kada je nama bilo najteže, Županija i Podravka bile su od velike pomoći", rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović.

Naglasio je kako su se odlični odnosi među pripadnicima hrvatskog naroda s obje strane granice, BiH i Hrvatske,  zadržali do današnjih dana.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović također je dogovorio s predstavnicima Koprivničko-križevačke županije realizaciju projekta gradnje kuće na području bosanske Posavine, prenosi Hina. 

"Gradit će se tamo gdje su još uvijek porušene kuće. Na taj bi način simbolički, ali i stvarno pomogli opstojnosti hrvatskog naroda u BiH", zaključio je Čović.

Riječ je o projektu „Jedna županija, jedna kuća“ koji se provodi na području Bosne i Hercegovine, a u koji se do sada uključilo 14 županija Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 1

VA
Varesak
15:00 07.02.2018.

Nakon dvadeset i kusur godina vodja kriminalne ercegovacke stranke se sjetio Posavine, oni su je i prodali misleci se prikljuciti Hrvatskoj,datum otvaranja mostsrskig sajma sve govori o njima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije