Završen sastanak u Istočnom Sarajevu

Čović: UNO BiH će biti hrvatski i ni s kim ga nećemo dijeliti

07.07.2020.
u 15:47

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i prvog čovjeka SNSD-a Milorada Dodika. Na kraju susreta Čović je secirao dogovorene i nedogovorene segmente.
Kako je kazao, tri lidera su dogovorila da Proračun Bosne i Hercegovine bude završen i očekuje da sve bude gotovo do 27. srpnja na Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Druga točka je bio Izborni zakon vezan za Mostar.

"Treće pitanje je bilo kadroviranje i ništa se nismo dogovorili", rekao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović dodajući raniji stav da Hrvatska demokratska zajednica BiH neće podržati Selmu Cikotića za novog ministra sigurnosti.

Spomenuo je da je SIPA "srpsko mjesto". Također, Čović je bio striktan u stavu da Uprava za neizravno oporezivanje "pripada" hrvatskom narodu.

"UNO BiH će biti hrvatski i ni sa kim ga nećemo dijeliti", rekao je predsjednik HDZ-a dodajući da će se nastaviti dogovarati bilateralno, odnosno u četiri oka.

Lider SDA Bakir Izetbegović je kazao da je danas na sastanku s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem u suštini sve dogovoreno poput proračuna BiH, imenovanja i izbora u Mostaru.

On je istaknuo da će imenovanja ići kako je bilo i do sada, dakle po nacionalnim komponentama.

Komentara 1

PA
Paromlin
14:28 08.07.2020.

sve radi po volji Hrvatskog naroda bori se za ravnopravnost sa drugima u raspodjeli fotelja, jedna tebi jedna meni (šta ima veze što nas tri puta manje ima) ali on se to bori za Hrvatski narod. Da li taj narod uopšte zna ko vodi UIO, da li zna kako su uhljebljeni svi rođaci Dragana, Borjane, Ljubića, Lozančića .... da znaju ne bi odlazili u svijet jer ti uhljebi su ovdje zadovoljni nigdje u svijetu, kako su sposobni, ne bi imali ono što imaju ovdje. Blago tebi Hrvatski narode što imate takvog junaka, a kud ste krenuli sve će vas on uhljebiti, sve on može rezultati su na svakom koraku vidljivi Aluminij, Soko, HT Mostar, ...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?