FIPA

Crans Montana Forum će organizirati investicijsku konferenciju za BiH

30.10.2017.
u 15:55

Direktor Agencije za unapređenje stranih ulaganja BiH (FIPA) Gordan Milinić sudjelovajući na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma (CMF) u Briselu susreo se, između ostalog,  sa predsjednikom ovog foruma Pierreom Emmanuelom Qurinom i osnivačem Foruma veleposlanikom Jeanom-Paulom Carteronom kako bi razgovarao o mogućnostima suradnje na promociji Bosne i Hercegovine i njenih potencijala širom svijeta.

Predstavnici tog foruma su predložili organiziranje investicijske konferencije o BiH u Sarajevu u 2018. godini na koju bi pozvali privrednike i investitore iz cijelog svijeta, brojne dužnosnike i predstavnike vlada i međunarodnih organizacija, kao i donositelje odluka i uticajne ljude iz sfere politike i privrede.

S obzirom na svjetski ugled navedene organizacije u političkim i privrednim krugovima i njen uticaj u poslovnom svijetu, kao i brojne poslovne i političke kontakte kojima raspolaže, organiziranje jedne takve konferencije bi bilo od velikog značaja za dolazak investitora u BiH, promociju zemlje u međunarodnoj poslovnoj zajednici, te poboljšanje imidža.  

Na poziv FIPA-e, predstavnici Crans Montana Foruma će posjetiti BiH krajem novembra kako bi se razgovaralo sa nadležnim organima BiH o organiziranju investicijske konferencije u 2018. godini.

Imajući u vidu nedostatak promocije BiH i njenih privrednih mogućnosti u inostranstvu, organiziranje investicijske konferencije u suradnji sa CMF bi imalo značajan uticaj na poboljšanje imidža zemlje i promociju mogućnosti za ulaganje, promociju privrednika i nosilaca investicijskih projekata, priopćeno je iz FIPA-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije