Mitropolit Amfilohije

Crkva ostaje posvećena suradnji sa državom

26.09.2020.
u 18:17

Mitropolit Amfilohije je izrazio očekivanje da Skupština demokratskim odlukama odigra važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je lideru Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Skupštine i poručio kako Srpska pravoslavna crkva ostaje posvećena suradnji sa državom na obostranu korist i napredak.

Mitropolit Amfilohije je izrazio očekivanje da Skupština demokratskim odlukama odigra važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života, što je desetljećima bilo ugroženo u ovoj zemlji.

On smatra da Bečiću poslije više desetljeća jednopartizma neće biti lako upravljati domom narodnog zastupništva i pokušati unaprijediti parlamentarni život, koji je osnov svake demokracije.

-Ali, budući kako ste dosadašnjim djelovanjem uspjeli istrajati na putu iscjeljenja pogubnih crnogorskih podjela, nadamo se da ćete to postići i u crnogorskoj Skupštini, kazao je mitropolit Amfilohije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?