Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak izrazio nadu da će nova austrijska Vlada nastaviti podržavati BiH ka EU

20.10.2017.
u 16:13

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak na današnjem sastanku sa veleposlanikom Austrije u BiH Martinom Pammerom istakao je da su parlamentarni izbori u Austriji praćeni s velikom pažnjom, te je izrazio nadu da će nova austrijska Vlada nastaviti sa snažnom podrškom Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Europskoj uniji.

Pammer je Crnatku uručio poziv saveznog ministra za Europu, integraciju i vanjske poslove Austrije Sebastiana Kurza za sudjelovanje na sastanku Ministarskog savjeta Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OEBS), kojom ove godine predsjedava Austrija, a koji će biti održan 6. i 7. prosinca u Beču.

Također, dogovoreno je da se na marginama sastanka Ministarskog savjeta u Beču održi bilateralni susret ministara Crnatka i Kurza.  

Na ovom susretu, koji je upriličen u Banja Luci, razgovarano je o bilateralnim odnosima Austrije i BiH i aktualnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije