Bruxselles

Crnadak nazočio predaji zahtjeva za članstvo BiH u EU

Igor Crnadak
15.02.2016.
u 12:12

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nazočio je danas u Bruxsellesu, kao član izaslanstva BiH koju je predvodio predsjedavatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, predaji zahtjeva za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

Zahtjev za članstvo je uime Bosne i Hercegovine službeno predao Čović ministru vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske zemlje koja predsjedava Europskom unijom, Bertu Koendersu.

Ministar Crnadak će večeras prisustvovati i prijmu povodom predaje zahtjeva za članstvo koji će biti upriličeno u svečanoj Predsjedničkoj dvorani Europskog parlamenta.

Domaćini prijma će biti stalni izvjestitelj Europskog parlamenta za BiH Cristian Dan Preda, predsjednik Delegacije za odnose s Bosnom i Hercegovinom EP-a Tonino Picula, te europski zastupnici Plenković, Radoš, Šuica i Stier.

Ministar Crnadak bi sutra trebao sudjelovati na godišnjem summitu "Prijatelja Europe" (Friends of Europe) i sastati se s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nitzozemske Bertom Koendersom, najavljeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Također, ministar Crnadak će se tijekom dana sastati s članovima Radne grupe za Zapadni Balkan Komiteta za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) a potom i s europskim komesarom Hahnom.

Trećeg dana radnog posjeta Bruxsellesu, 17. veljače, Crnadak će održati briefing za veleposlanike Političkog i sigurnosnog komiteta Evropske unije (PSC), te se sastati s vršiocem dužnosti Generalnog tajnika EUSR Helgom Schmid i europskom komesarkom za promet Violetom Bulc.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije