zajednički naći rješenje

Crnadak: Ne koristiti probleme migranata za prikupljanje političkih bodova

Igor Crnadak
21.07.2018.
u 15:03

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je da sve razine vlasti trebaju zajednički naći rješenje za probleme u vezi sa smještajem migranata koji se nalaze u BiH, ne koristivši tu situaciju za prikupljanje politikih bodova. 

Migrantskim pitanjem, dodao je, nastavit će se baviti nadležno koordinacijsko tijelo, ali i ostale razine vlasti u BiH.

-Mislim da je najvažnije da to što manje bude pitanje, kroz koje se pokušavaju ostvariti neki unutarnji bodovi, već da na njegovom rješavanju radimo zajedno – kazao je Crnadak u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Na pitanje da prokomentira tvrdnje iz izvješća organizacije "Conflikt armament research", da su oružje i streljivo proizvedeni prije, ali i nakon rata u BiH pronađeni na ratištima u Siriji i Iraku, naveo je da se, ako se utvrdi da je to točno, mora provesti istraga, jer su u BiH jasne procedure u vezi s izvozom oružja.

-Za svaki komad oružja, ukoliko je izvezen legalno, točno postoji dokumentacija – dodao je on.

Crnadak, koji je potpredsjednik PDP-a, održao je danas radni sastanak s kandidatima te stranke za Narodnu skupštinu RS-a iz Izborne jedinice tri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?