ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak: Oblast vanjskih poslova urediti zakonom

assd
06.04.2017.
u 13:45

Članovi Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razgovarali su danas s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom o praćenju realizacije preporuka Ureda za reviziju institucija BiH.

Razgovarano je i o zaključku Doma naroda PSBiH u vezi s razmatranjem revizorskih izvješća za 2015. godinu za institucije koje su od Ureda za reviziju institucija BiH dobile "mišljenje s rezervom" i "mišljenje s rezervom uz skretanje pozornosti".

Sasatnaku su prisustvovali predsjedateljica Povjerenstva Ljilja Zovko i zamjenici predsjedateljice Sifet Podžić i Darko Babalj, te članovi Povjerenstva Zdenka Džambas i Dragutin Rodić, koji su izrazili zadovoljstvo činjenicom da je Ministarstvo realiziralo značaj broj preporuka Ureda za reviziju, te su izrazili nadu da će u što skorije vrijeme realizirati i sve ostale preporuke.

Crnadak je naglasio da je Ministarstvo najviše pozornosti posvetilo aktivnostima koje se tiču izrade teksta Prijedloga zakona o vanjskim poslovima BiH, jer bi se  njima uredile stvari koje se prvenstveno tiču mandata osoblja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP), kao i sankcija za osoblje koje ne bude poštivalo zakonske odredbe.

- Sve dok BiH ne bude imala Zakon o vanjskim poslovima, striktno se moraju poštivati važeći zakonski i podzakonski propisi kojima su uređene aktivnosti u Ministarstvu - kazao je Crnadak.

U narednom razdoblju posebna pozornost trebala bi biti posvećena i provođenju aktivnosti na realizaciji kupovine planiranih objekata i na rješavanju statusa imovine stečene sukcesijom s ciljem smanjenja troškova zakupa i realizacije ostalih kapitalnih projekata.

Crnadak je izrazio nadu da će BiH, prodajom određenog broja objekata koje je BiH dobila sukcesijom, biti u mogućnosti kupiti veći broj objekata koji će služiti DKP-u ili smanjiti troškove zakupa objekata DKP-a.

U vezi s preporukom Ureda za reviziju institucija BiH da se u Ministarstvu uspostavi jedinica interne revizije, Ministarstvo je Vijeću ministara BiH uputilo materijal radi dobivanja suglasnosti, nakon čega će u potpunosti biti ispoštovana i ta preporuka Ureda.

Predstavnici Ministarstva pozvani su da na službenoj web stranici objave Program aktivnosti i mjera na realizaciji preporuka Ureda za reviziju institucija BiH iz 2015. godine, saopćeno iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?