Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak primio ruskog veleposlanika u BiH

asd
29.03.2017.
u 13:45

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova sa kojim je razgovarao o odnosima BiH i Rusije, kao i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Na sastanku je takođe bilo riječi o Sporazumu o klirinškom dugu, te je pozdravljena činjenica da je BiH jedina zemlje u regiji koja ima sporazum o rješavanju klirinškog duga, koji je realiziran isplatom novčanih sredstava bez kompenzacija.

Razgovarano je i o skorašnjem sastanku ministra Crnatka sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim, kao i o sljedećem sastanku Međuvladinih komisija za trgovinu i ekonomsku suradnju između BiH i Rusije, u Moskvi 17. svibnja 2017. godine.

Ministar Crnadak je tijekom razgovora posebno podvukao važnost podrške koju Rusija nedvosmisleno daje Daytonskom sporazumu i potrebi za čvrstim unutrašnjim dogovorom, kao i reformskim procesima u BiH.

Ministar Crnadak i veleposlanik Ivancov su takođe razgovarali i o najefikasnijim načinima sprovođenja Programa kulturne suradnje 2017-2019 između BiH i Rusije.

Sugovornici su razgovarali i o suradnji na multilateralnom planu i drugim regionalnim i globalnim temama, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?