Predsjednik NSRS

Čubrilović: Najfunkcionalnije objediniti opće i lokalne izbore u BiH

Nedeljko Čubrilović
26.04.2017.
u 15:26

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da bi bilo najfunkcionalnije i najekonomičnije objediniti opće i lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, te da se izmjenama Izbornog zakona BiH odredi da kompenzacijski mandat pripada isključivo političkoj stranci, a ne zastupniku koji nema obvezu ni prema biračkom tijelu, ni prema stranci koja mu je poklonila mandat.

Tijekom razgovora s novoimenovanim šefom delegacije Vijeća Europe u Bosni i Hercegovini, veleposlanikom Drahoslavom Štefanekom, Čubrilović je istaknuo da je Republika Srpska konsenzusom usuglasila rješenje u vezi s presudom Europskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić i Finci“ i da se očekuje da i Federacija BiH odredi prihvatljiv način izbora dva člana Predsjedništva BiH, kako bi se ispunila i obveza koju ima Bosna i Hercegovina, kao jedna od 47 zemalja članica Vijeća Europe. 

Čubrilović je informisao Štefaneka da Narodna skupština RS-a prihvata preporuke i obveze koje podrazumijevaju članstvo u Vijeću Europe i da zakone koje donosi usklađuje s osnovnim demokratskim načelima i principima poštivanja ljudskih prava i vladavine zakona, priopćeno je iz entitetskog parlamenta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?