Predsjednica Vlade RS

Cvijanović: Ne vidim ni medicinsko, ni političko sredstvo za deblokadu u BiH

Željka Cvijanović
15.11.2017.
u 15:12

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je danas kako na razini BiH "vlada zakrčenje sistema i da su beznačajne" konsultacije koje je danas sazvao srpski član Predsjendištva BiH Mladen Ivanić s predstvanicima Saveza za promjene, koji su u vlasti na državnoj razini.

- Ne vidim ni medicinsko, ni političko sredstvo da dođe do deblokade. Problem je što, u godini koja nije bila izborna i u kojoj se očekivalo da bude mnogo toga urađeno na razini BiH, ništa nije urađeno. Kako da očekujemo kako će nešto da bude urađeno iduće godine - tvrdi Cvijanović.

Ona je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekla da nema povjerenja da će institucije BiH bilo šta uraditi, nakon što su, kako navodi, propustile priliku da riješe pitanje zakona o trošarinama.

Ponovila je tvrdnju kako su na razini  BiH blokirana različita sredstva koja su trebala da budu upućena ka privredi i zapošljavanju, da nije ratificiran sporazum sa Svjetskom bankom u kojem je 40 milijuna KM trebalo da ide RS, kao ni zakon o trošarinama, čijim bi usvajanjem stigli milijuni za gradnju puteva i time bila pokrenuta privredna aktivnost u RS.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?