Premijerka RS

Cvijanović: Odluka MMF-a je samo još jedan dokaz nekredibilnosti BiH

cvijanovic
07.07.2016.
u 16:46

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović tvrdi da će Vlada RS-a, nakon odgađanje kreditnog aranžmana BiH s MMF-om, ta sredstva nadomjestiti na drugi način. Cvijanović nije u pisanoj izjavi navela iz kojih drugih izvora će biti nadomještena ta sredstva.

-Poučeni nizom loših iskustava, gdje su sredstva koja bi trebalo da dođu u RS blokirana s razine BiH, nismo nikada isključili ni rizik da se to ponovno dogodi i kada je riječ o aranžmanu s MMF-om. Ovo je samo još jedan dokaz nekredibilnosti BiH, i ništa više - ustvrdila je entitetska premijerka.

Vlada RS-a je, kako je dodala, ozbiljno pristupila cjelokupnom poslu u vezi s usuglašavanjem Pisma namjere s MMF-om, jer bi aranžman s ovom financijskom organizacijom pomogao svim razinama vlasti u provođenju Reformske agende. 

-Ali, znajući da se svaka aktivnost koja podrazumijeva angažman i partnerstvo svih razina vlasti u BiH teško realizira u praksi, mi smo se pripremili i za situaciju da aranžmana neće biti i u skladu s tim definirali i neke dodatne planove. 

U svakom slučaju u ovoj godini RS bi dobila svega 50 milijuna KM, a pošto je sada izvjesno da aranžmana neće biti, jer Pismo namjere nisu potpisali premijer FBiH Fadil Novalić i predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić, taj novac bit će osiguran iz drugih izvora, navela je Cvijanović, priopćeno je iz Vlade RS-a. 

Ostaje jedino nejasno, dodala je, zašto su vođeni pregovori i zašto su, kako je kazala, Novalić i Zvizdić, sudjelovali u usuglašavanju Pisma namjere ako ga ne žele potpisati, osobito znajući da su ga potpisali ministri financija i federalne vlade i Vijeća ministara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije