JESTE LI ZNALI?

Dajete djeci voćni sok uz doručak? Nakon ovoga više nećete

Thinkstock
30.05.2018.
u 07:56

Zbog vitamina C koji sadrži naranča, mnogi će roditelji svojoj djeci uz doručak poslužiti i sok od tog voća

Neki ne mogu ni zamisliti započeti svoj dan bez šalice crne kave, a drugi, uz svoj nezaobilazan najvažniji obrok u danu, doručak, sok od naranče. 

Zbog vitamina C koji sadrži naranča, mnogi će roditelji svojoj djeci uz doručak poslužiti i sok od tog voća, no problem je ako se radi o kupovnom, ne svježe iscjeđenom soku jer prvi sadrže veće količine fruktoze, voćnog šećera. 

Istraživanje je pokazalo kako djeca koja tri ili više puta tjedno uz doručak piju i kupovni sok od naranče, imaju 50 posto više rizika da postanu pretila.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Beču ispitali su prehrambene navike 652 djece u dobi od 13 godina i otkrili kako je ispijanje soka od naranče tri puta na tjedan, imalo utjecaja na prekomjernu težinu u djece, kao i preskakanje tog obroka.

Djeca koja piju vodu za doručak, imaju za 40 posto manji rizik da postanu pretila, navodi se u rezultatima istraživanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?