KOMUŠINA

Đakoni potpisali dokumente za primanje svećeničkog reda

26.06.2020.
u 13:31

Za vrijeme mise u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini koju je predslavio vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić sedam đakona ove mjesne crkve potpisalo je dokumente za primanje svetog reda svećeništva. Na misi su, između ostalih, koncelebrirali župnik i čuvar svetišta te dekan Usorskog dekanata preč. Boris Salapić, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa dr. vlč. Zdenko Spajić i rektor Nadbiskupijskog međunarodnog bogoslovnog sjemeništa Redemptoris Mater iz Vogošće kraj Sarajeva dr. vlč. Michele Capasso.

Đakoni od 22. do 27. lipnja u župi i marijanskom svetištu Vrhbosanske nadbiskupije Gospe Kondžilske u Komušini obavljaju duhovne vježbe pred sveti red prezbiterata koje vodi vlč. Jakov Kajinić, duhovnik.

-Izražavamo radost što možemo i ove godine ugostiti đakone Vrhbosanske nadbiskupije kojim ujedno
želimo obilje Božjeg blagoslova, hrabrosti i Božje snage u svetom redu prezbiterata kojeg će primiti na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29 lipnja 2020. god. u sarajevskoj katedrali. Često đakoni imaju duhovne vježbe u župi Komušina, što je ujedno i promocija duhovnih zvanja za ovaj kraj. Bilo bi dobro da se duhovne vježbe obavljaju uz godine u godinu u drugom dekanatu, da bi se promovirala duhovna zvanja i u
drugim dekanatima. Jer se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji osjeća drastičan pad duhovnih zvanja, kao i u drugim /nad/biskupijama. Nekada je ova nadbiskupija bila rasadište duhovnih zvanja, više to nije i vjerujem da neće biti. Sada plod duhovnih zvanja iz Bosne, osjeća se u RH., gdje su mnoge mlade obitelji otišle u
ratnom i poratnom vremenu. Bilo bi lijepo ako se osjeća skrb za duhovnim zvanjima da biskupije organiziraju grupe animatora da idu po župama i obznanjuju vrijednost duhovnih zvanja za katolički živalj, bez duhovni zvanja tko zna kakva će biti budućnost Katoličke crkve na ovim prostorima. U teoriji, možda i postoje animatori za duhovna zvanja, molitva za duhovna zvanja, ali u praksi baš najbolje ne funkcionira - istaknuto je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije