Izvještajni sabor Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a

Dalić: U BiH postoje snage koje žele predstaviti Hereg-Bosnu i HVO kao zločinački projekt

Drasko Dalic
05.05.2016.
u 18:21

Dalić je pozvao na zajedništvo kako bi se izborili za institucionalnu ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH i zaštitili dignitet Domovinskog rata.

U dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu u četvrtak je održan redoviti Izvještajni sabor Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, Federacije Bosne i Hercegovine.

Prije početka zasjedanja Sabora, kojem su nazočili izaslanici svih županijskih udruga nositelja ratnih odličja s prostora FBIH te predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, odata je počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća te opijelom ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u gradskom parku u Livnu.

U uvodnom dijelu nazočnima se obratio predsjednik županijske i dopredsjednik federalne Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Dragan Konta, a potom i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić.

U priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije stoji da je Dalić pozdravio nazočne na saboru poželivši im ugodan boravak u općini Livno i Hercegbosanskoj županiji te ih je u svom govoru pozvao na zajedništvo kako bi se izborili za institucionalnu ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH i zaštitili dignitet Domovinskog rata.

"U BiH postoje snage koje žele predstaviti Hrvatsku zajednicu, odnosno Hrvatsku Republiku Hereg-Bosnu i Hrvatsko vijeće obrane kao zločinački projekt, a sve one koji su sudjelovali u tom projektu kao pripadnike zločinačke organizacije u izvršenju zločinačkog poduhvata, iako i sami znaju da bez njih ne bi bilo ni BiH“, istaknuo je Dalić.

Dalić je na kraju pozvao sve u BiH na zajedništvo bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost kako bi svi zajedno stvorili pozitivnu klimu za investitore i razvoj gospodarstva što bi omogućilo otvaranje novih radna mjesta i ostanak mladih i obrazovanih u BiH i Hercegbosanskoj županiji.

Vezano za tematiku Izvještajnog sabora, bilo je govora o financijskom izvješću i radu Udruge u protekloj godini, planu i programu za tekuću 2016. godinu, dok se veliki dio rasprave vodio o formiranju zaklade za pravnu pomoć braniteljima HVO-a optuženima za ratne zločine po navodnom udruženom zločinačkom poduhvatu. 

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
20:54 05.05.2016.

Jos gore po nas sto i sud u Agu ima istu namjeru i to je najveci problem,cak nasega oca nacije I sve njegove saradnike koji su ucestvovali u stvaranju Erceg-Bosne oce proglasiti zlocincima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije