Proslavljena Sv. Ana u Domaljevcu

Dan općine Domaljevac-Šamac na blagdan svete Ane

26.07.2022.
u 13:19

Župnik fra Anto Pušeljić zahvalio svima koji su doprinijeli slavlju blagdana Sv. Ane a posebno na dolasku umirovljenom kotorskom biskupu Iliji Janjiću i gvardijanu toliškog samostana fra Mariju Juriću

U župi Sv. Ane u Domaljevcu svečano je proslavljen blagdan nebeske zaštitnice ove župe. Na blagdan Svete Ane općina Županije Posavske Domaljevac-Šamac ujedno obilježava svoj Dan općine, piše Večernji list BiH. U povodu 24. rođendna te posavske općine održano je niz prigodnih sadržaja prije svega u znaku sjećanja na herojske branitelje koji su živote položili za današnju slobodu. Iz 104. HVO brigade poginuo je za obranu svojih domova 158 branitelj.

Nadahnuta propovijed

Na dan blagdana svečanu euharistiju predslavio je fra Marko Lovrić, župnik u Gornjoj Tramošnici uz koncelebraciju svećenika iz okolnih župa. Fra Marko je svoju poticajnu propovijed usmjerio na vjeru prema Bogu, na ljubav prema bližnjima, značenju vjere, pravednijem svijetu.  Misna čitanja, molitvu vjernika i pjevanje animirali su framaši, ministranti, župni zbor Sv. Ane. Na kraju misnog slavlja fra Anto Pušeljić, župnik  zahvalio se svima koji su sudjelovali u pripravi svečanosti te čestitao Svetu Anu i Dane općine Domaljevac-Šamac svim njezinim vjernicima i stanovnicima kako onima koji žive tu tako i onima koji su došli na odmor u svoj Domaljevac, ove godine značajno veći broj u odnosu na prethodne dvije godine ograničene pandemijskim mjerama.Župnik fra Anto Pušeljić zahvalio je svima koji su doprinijeli slavlju blagdana Sv. Ane a posebno na dolasku umirovljenom kotorskom biskupu Iliji Janjiću i gvardijanu toliškog samostana fra Mariju Juriću. Zahvalio je na dolasku brojnim hodočasnicima, a njih je 37 stiglo iz župe Tolisa.

Sadržaji Dana općine

Dani općine nastavljaju se narednih dana biciklijadom „Sportom protiv droge“ dok će četvrtak 28.07. biti u znaku Svjetskog kongresa općine Domaljevac Šamac i dijaspore koji će se održati u Hrvatskom domu u Domaljevcu. Tomu će prethoditi izložba umjetničke ostavštine Roke Pušeljića. Večernji sati bit će u znaku ljetnog sajma „Rastimo zajedno“ na otvorenom prostoru Trga u Domaljevcu . Završnica dana bit će u znaku tradicionalnog humanitarnog susreta navijača Dinama i navijača Hajduka. U Domaljevcu to nisu suprotstavljene strane već dobri prijatelji koje spaja humanost i strast prema sportu.U okviru sportskih sadržaja izdvajamo i tradicionalnu biciklijadu, malonogometnu turnir u Grebnicama, odbojkaški turnir u Domaljevcu a svoj će obol Danima općine dati i motoristi na 6. Internacionalnom susretu susretu motorista Moto kluba Lucky Luke Domaljevac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?