VSTVBiH

Danas imenovanje glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH

Tužiteljstvo BiH
23.01.2019.
u 07:51

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) bi na sjednici zakazanoj za 23. i 24. siječnja trebalo izabrati/imenovati novog glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH.

Prema prijedlogu dnevnog reda, izbor glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH planiran je za danas kada bi programe rada trebali predstaviti kandidati - Gordana Tadić, v. d. glavnog tužitelja, Diana Kajmaković, tužiteljica u Tužiteljstvu BiH, i Munib Halilović, aktualni federalni tužitelj, nakon čega će uslijediti vijećanje članova VSTV-a te donošenje odluke o imenovanju glavnog državnog tužitelja, potvrđeno je Feni u toj instituciji.

Kako iz VSTV-a pojašnjavaju, radi se o kandidatima koje je to regulatorno tijelo odlučio pozvati nakon okončanja natječajne procedure, odnosno obavljenih intervjua s deset od ukupno 11 prijavljenih kandidata (jedan nije imao dovoljan bodova), te formiranja rang-liste uspješnih kandidata.

Bodovanje kandidata izvršilo je državno Podvijeće za izbor nositelja pravosudnih funkcija u skladu s novim Poslovnikom VSTV-a BiH, uključujući dva kriterija - njihove radne rezultate, odnosno konačne ocjene u posljednje tri godine, te ocjenu s intervjua.

U sklopu natječajne procedure - provedbe javnog konkursa VSTV-a BiH za izbor/imenovanje rukovodećih pravosudnih funkcija, intervju s kandidatima koji su kandidirali za poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH obavljen je u drugoj polovici prosinca.

Novi natječaj za određeni broj rukovodećih pozicija (glavne tužitelje i njihove zamjenike te predsjednike sudova u BiH) raspisan je polovinom kolovoza prošle godine, a  nakon što je, usljed izmjena i dopuna Poslovnika VSTV-a BiH, u međuvremenu, poništen raniji javni natječaj od 7. prosinca 2017. godine.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije