mostar

Završen Izborni sabor HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović novi predsjednik

Ilija
Foto: FENA
1/6
07.05.2016.
u 12:45

 Izborni sabor HDZ-a 1990 izabrao je u subotu Iliju Cvitanovića za novog predsjednika ove stranke.

Od ukupno 429 izaslanika koliko ih je delegirano, 417 njih je iskoristilo pravo glasa. Od tih 417 njih 303 je dalo povjerenje Iliji Cvitanoviću, a oostali glasovi su pripali kandidatkinji Diani Zelenika.

Uz predsjednika, izaslanici biraju Predsjedništvo, i Središnji odbor Stranke, Nadzorni odbor i Sud časti i usvajaju najvažnije stranačke i programske akte.

Današnjem Izbornom saboru prisustvovali su i predstavnici stranaka HNS-a, drugih stranaka iz FBiH  te SDS-a i PDP-a iz RS-a.

Ilija Cvitanović je istaknuo kako je HDZ 1990 inicijator razgovora oko zajedničkog nastupa hrvatskih stranaka okupljenih oko HNS-a na područjima gdje bi eventualno mogao biti ugrožen nacionalni interes. To je pravac u kojem ćemo djelovati idućih mjesec dana i ustrajno se boriti da HNS ne bude ono što je sada, da ne bude prostor za manipulaciju jedne stranke već da bude krovna nacionalna institucija gdje ćemo dogovarati strateške nacionalne stvari, rekao je Cvitanović.

Miro Kovač, ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, koji je također prisustvovao saboru, pozvao je hrvatske stranke na zajednički nastup na izborima radi bolje zastupljenosti na svim razinama.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije