Večernjakov pečat 26. ožujka

Danas je pred vama 150 kandidata za osobu godine!

Vecernjakov pecat
Foto: Stojan Lasić
1/8
27.02.2015.
u 09:40

Pečat je postao broj jedan društveni događaj kojemu će nazočiti brojni ugledni gosti iz regije, Europe i cijeloga svijeta

Kako smo i najavili, od danas, cijenjeni čitatelji, pred sobom imate popis onih koji su po izboru Večernjakovih novinara obilježili godinu iza nas. Političari, gospodarstvenici, crkveni velikodostojnici, sportaši, liječnici, glumci, humanisti, pjevači, filmski djelatnici, “obični” ljudi koji služe na ponos..., njih ukupno 150 koji su u prošloj godini ostavili najviše traga u Bosni i Hercegovini našli su svoje mjesto na Večernjakovu popisu kandidata za Osobu godine za 2014.

Među desetak pečata u različitim kategorijama, koje ćemo dodijeliti u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, bit će i onaj “glavni” za Osobu godine.

Proteklih trinaest godina ovaj izbor nametnuo se kao jedan od najznačajnijih i najrelevantnijih u BiH, ali i regiji. Pečat je postao broj jedan društveni događaj kojemu će nazočiti brojni ugledni gosti iz regije, Europe i svijeta.

Pečat za Europu

Večernjakov pečat 2015. odvija se pod motom “Pečat za Europu”, a održava se u povodu 20. obljetnice od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma čime je službeno završen rat na ovim prostorima. Tim povodom, u sklopu Večernjakove manifestacije, a u suradnji s OESS-om, bit će organiziran okrugli stol pod nazivom “Dayton plus 20”, na kojem će sudjelovati eminentni gosti iz svijeta politike i društva. U izravnom prijenosu bit će poslana poruka mira cjelokupnoj javnosti u regiji, da ovi prostori imaju svijetlu budućnost koju trebamo zajedno graditi. Na Večernjakovu pečatu prisjetit ćemo se još nekih važnih događaja iz bliske i dalje prošlosti, ali neka to, zasad, ostane mala tajna.

Gosti Večernjakova pečata, ali i višemilijunski auditorij pred malim ekranima, moći će uživati i u bogatom kulturno-zabavnom programu za što će se pobrinuti Revijski orkestar sastavljen od profesionalnih instrumentalista, Akademski pjevački zbor Pro musica te brojni glazbeni umjetnici, plesači i zvučna imena domaće, ali i europske glazbene scene.

Na pozornici Kosače ukupno će biti više od 120 izvođača. Svi oni jedva čekaju trenutak kada će se upaliti svjetla pozornice kako bi izišli pred publiku i svojim nastupima uveličali cijeli događaj. Radi se i posve nova scenografija za koju su zadužene televizija BHRT i tvrtka Pro Stage. Ionako predivna dvorana zabljesnut će u još ljepšem sjaju. Zvjezdani pečat ukrasit će i domaće mažoretkinje koje će na crvenom tepihu tradicionalno dočekati Večernjakove goste. Pripreme za ovaj veličanstveni međunarodni društveni događaj traju već mjesecima, a odvijaju se u cijelome svijetu. Suorganizator 14. Večernjakova pečata je BHRT, a medijski pokrovitelj Hrvatska radiotelevizija (HRT), pa će oni izravno prenositi gala-spektakl iz Mostara.

Iz Mostara u svijet

Treba li spominjati da će prijenos raditi vrhunski profesionalci s najboljom tehničkom opremom jer sve mora biti na visokoj razini kako to i dolikuje ovakvoj manifestaciji. S tim u vezi prvi put televizija BHT1 će cijeli događaj snimati u digitalnoj SD tehnici i tako najljepšu sliku iz Mostara poslati u cijeli svijet. Također, izravni prijenos moći će se pratiti preko portala Prvi.tv, BH Radija i Radija Herceg Bosne te oko pedesetak drugih radijskih postaja u zemlji i inozemstvu. Događaj će u snimci prikazati i druge komercijalne televizije koje su za to pokazale zanimanje.

Posebno smo ponosni što je visoko pokroviteljstvo nad Večernjakovim izborom Osobe godine jednoglasno prihvatilo Predsjedništvo BiH koje je našu manifestaciju prepoznalo i podržalo kao događaj od iznimne društvene važnosti. Na potpori zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli organizirati Pečat. Iz godine u godinu trudili smo se Večernjakov pečat podizati na višu razinu. Letvica je podignuta vrlo visoko, no mi ne sumnjamo da ćemo uz vašu pomoć ove godine pomaknuti njegove granice.

Stoga vas pozivamo da budemo zajedno i ovoga 26. ožujka s početkom u 20 sati u dvorani ili pred malim ekranima na 14. Večernjakovu pečatu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije