sarajevo

Danas sjednica Predsjedništva BiH

predsjedništvo
04.04.2016.
u 07:30

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će razmatrati, između ostalog, Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum između Bosne i Hercegovine i Crne Gore o kolokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Na dnevnom redu trebalo bi da se nađe i pristupanje Pariškom sporazumu uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama, a odredit će se i o pozivu generalnog sekretara UN-a za učešće na ceremoniji potpisivanja Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama u New York-u, 22. aprila.

Predsjedništvo BiH bi trebalo da se izjasni i o prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanja potpisnika za memorandum o razumijevanju i suradnji u oblasti mladih između BiH i Države Katar.

Također, bit će razmatrane dvije informacije - o Inicijativi NATO-a za izvođenje međunarodne vježbe otklanjanja posljedica katastrofe u BiH 2017. godine i o radu Agencije za osiguranje depozita BiH za 2015. godinu i Financijski plan za 2016. godinu.

Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o grantu Trust fonda za Globalne ekološke kapacitete i Specijalnog fonda za klimatske promjene i Projekat upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu, između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj predloženi su također za dnevni red današnje sjednice, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije