Mostar

Dankić Raguž: Budite uporni, prijavite se, iskustvo koje ćete steći u SAD-u bit će nešto što će vam ostati cijeli život

jdddddds
Foto: VL FOTO
1/2
27.04.2016.
u 07:00

Jučer je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostar održana prezentacija za studente, asistente i profesore o stipendijama (U.S. Academic Exchange Programs). Prezentacija je održana u organizaciji Veleposlanstva SAD-a, a njezin je cilj dati informacije o mogućnosti nastavka školovanja u SAD-u.

Znanje primijeniti ovdje

- Zahvaljujem Veleposlanstvu SAD-a na otvorenoj mogućnosti odlaska naših studenata u Ameriku.

Bez obzira na želju studenata da ostanu u Sjedinjenim Američkim Državama, želimo da nam se oni vrate te stečena znanja i vještine primjenjuju u našoj zajednici. Hvala i mojim suradnicima koji svojim znanjem, sposobnostima i željom uspijevaju skrenuti pozornost na sebe, kazao je dekan FPMOZ-a prof. dr. Mario Vasilj.

Nastavak studija u SAD-u

Adriana O’Flanagan, koordinatorica akademskih razmjena iz američkog Veleposlanstva u BiH, u izjavi za medije prije početka same prezentacije istaknula je: - Sretna sam što sam ovdje u Mostaru. Danas smo tu u suradnji s centrom Education USA i govorit ćemo o mogućnostima nastavka studiranja u SAD-u. Iznimno smo zadovoljni dosadašnjom suradnjom sa Sveučilištem u Mostaru te se iskreno nadamo da će se ta suradnja u idućem razdoblju još unaprijediti. Akademski program i stipendija američke vlade nude iznimnu mogućnost za usavršavanje, kako nastavnog kadra tako i ostalih. Međutim, ono što je najvažnije glede akademskih razmjena je uspostava i njegovanje međudržavne i suradnje BiH i SAD-a.

Akademska razmjena je važna za uspostavljanje međudržavne suradnje kako bismo zajedno radili na rješavanju svih pitanja, poručila je O’Flanagan.

Na početku prezentacije studente je uime rektorice Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerke Ostojić pozdravila prorektorica za znanost i međunarodnu suradnju prof. Izabela Dankić Raguž:

- Nadam se da ćete se prepoznati u nekom od ovih programa, želim vam osigurati punu potporu Sveučilišta i ohrabriti vas da se prijavite jer do sada smo imali dosta uspješnih kandidata. Budite uporni, prijavite se, vjerujte da će iskustvo koje ćete steći u SAD-u biti nešto što će vam ostati cijeli život i, dakako, vratite se kako biste podijelili ta iskustva s nama, poručila je Dankić Raguž.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije