Vrijedna donacija

Dar za talentirane i siromašne studente

Dekan Mario Vasilj vrijedna umjetniča djela predao je fra Karlu Lovriću predsjedniku Fonfa
09.12.2015.
u 07:00

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Mostar donirao tri umjetničke slike Udruzi "Fra Slavko Barbarić" Međugorje

Udruga "Fra Slavko Barbarić" Međugorje dobila je od Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru tri vrijedne umjetničke slike na temelju odluke Znanstveno-nastavnog vijeća Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. "Vrijedna umjetnička djela nastala su na drugoj likovnoj koloniji 'Krešimir Ledić' koja je održana u organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, a tema je bila 'Fra Didak Buntić' s podtemom 'Zemlja i voda Hercegovine'. Međugorskoj Udruzi darovana su dva djela 'Zemlja prekrivena tamom' i 'Zemlja obilja i bogatstva' autora fra Tihomira Bazine te djelo 'Transformacija autora' Jasmine Runje. Uz vrijedne slike, Fakultet je uputio Udruzi i novčanu donaciju za njeno unapređenje i razvitak", kazao nam je dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti prof. dr. sc. Mario Vasilj. Inače, prof. dr. sc. Mario Vasilj predao je slike predsjedniku Udruge "Fra Slavko Barbarić" fra Karlu Lovriću.

Primajući vrijedne slike, fra Karlo je zahvalio uime studenata i Udruge Fakultetu. "Svakako je ovo vrijedan dar za našu Udrugu, odnosno za nadarene siromašne studente. Hvala im jer imaju osjećaja za socijalno ugrožene, za studente, za one koji su u nevolji... I želim da tu suradnju nastavimo", kazao je fra Karlo Lovrić čelnik Udruge "Fra Slavko Barbarić", koju je i prošle godine donacijom triju slika pomogao Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti. "Dogovorili smo i daljnju suradnju. Već je zakazana treća likovna kolonija 'Krešimir Ledić' od 3. do 8. svibnja 2016. Tema će biti 'Antun Branko Šimić', a podtema 'Ekspresionizam Hercegovine'", zaključio je na kraju dekan ovog fakulteta prof. dr. sc. Mario Vasilj. Inače, druga kolonija održala se u svibnju ove godine u Rodoču, a na njoj je sudjelovalo 40 umjetnika iz regije. Uvrštena je i u program Dana matice hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?