HUMANOST NA DJELU

Darovao 1200 KM da bi 14 obitelji imalo struju za Božić

'unutrasnja...280601 ilustracija za poskupljenje struja brojilo  snimila  boris scitar'
Foto: ''
17.12.2013.
u 10:38

Pod uvjetom da ostane anoniman, osoba je djelatnicima EP HZ HB dala 1200 maraka

U doba surovog kapitalizma, financijske krize, loših međuljudskih odnosa i brojnih drugih negativnosti humano djelo skoro poprima oblike nečega nenormalnog. Ipak, svaki takav čin je samo pokazatelj koliko smo se odmakli od pojma ljudskosti, suosjećanja, tolerancije... Upravo je to učinila jedna osoba koja je prije nekoliko dana posjetila poslovnicu Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne u općini Prozor-Rama.

Anonimnost uvjet

Pod uvjetom da ostane anoniman, osoba je djelatnicima EP HZ HB dala 1200 maraka uz napomenu kako se novac mora potrošiti na plaćanje računa električne energije socijalno ugroženim ljudima kojima je uskoro trebala biti obustavljena isporuka električne energije.

- Naši djelatnici su, naravno, prihvatili donaciju i novac rasporedili za plaćanje računa električne energije za 14 obitelji kojima je uskoro trebala biti obustavljena isporuka električne energije. Zahvaljujući ovome humanom činu, 14 obitelji će imati električnu energiju tijekom nadolazećih blagdana - rekli su nam naši sugovornici iz Elektroprivrede HZ HB.

Prepoznati potrebu drugih

Ovakav događaj pokrenuo je cijelu lavinu komentara i reakcija. Naravno, sve one su pozitivne, ali i opomena koliko u današnjim vremenima nedostaje ovakvih djela. - Nadamo se kako ćemo imati više ovakvih priča i kako će veći broj ljudi prepoznati potrebu onih kojima je potrebna pomoć - zaključili su naši sugovornici. Inače, službeni podaci govore kako sve karitativne udruge imaju veliki pad donacija. S druge strane, sve je više onih kojima je pomoć potrebna i koji traže hranu, odjeću, obuću. - Hrane imamo sve manje, odjeće i obuće također. Novčanih donacija za ljude koji spadaju u socijalno ugroženu kategoriju već odavno nema. Ne znamo kako ćemo se u budućnosti boriti s ovim problemom. Zato je potrebna pomoć naših sugrađana koji su u mogućnosti da pomognu drugima - rekli su nam nedavno u mostarskom Caritasu. Ono što je posebna dimenzija oko priče iz Prozora jest da je osoba željela ostati anonimna. - Svjedoci smo kako se svi žele danas fotografirati i izaći u medijima kada učine i najsitnije dobro djelo, ili se pak bave humanitarnim radom. Ipak, ovaj put nije bilo tako. Osoba nije željela da se zna tko je dao novac. To je poseban segment iz ove priče iz kojega svi možemo izvući pouku - ističe jedan od naših sugovornika. Do Božića je ostalo nešto više od tjedan dana, što je sasvim dovoljno vremena da svatko od nas razmisli kako može nekome od susjeda, prijatelja, sugrađana učiniti ove blagdane veselijim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije