Humani čin koji je dirnuo BiH

Darovao bubreg preko Facebooka

sdsgs
07.01.2016.
u 06:00

Pojedini mediji Billyja Agića već zovu supermenom s Jelaha. I s pravom. Ovaj mladić, poznati bh. vloger i komičar, poznat po tome da nema dlake na jeziku, ali prije svega humanist koji pomaže onima u najvećoj potrebi, učinio je nešto nezamislivo. Darovao je svoj bubreg sasvim nepoznatoj osobi. 

Objava na Facebooku

Priča je počela još  krajem studenoga prošle godine kada je preko Facebooka objavio kako želi darovati svoj bubreg nekome kome zaista treba. “Nakon dugog razmišljanja i gledanja u bol neke jadne dječice kojoj se sakupljaju novci za kupnju bubrega, ja sam odlučio nekome darovati svoj bubreg... Na ovaj korak sam se odlučio ne samo zbog toga što sam sanjao nekome spasiti život, već i zbog toga što sam u ovom životu prošao baš sve, i dobro i loše...Na ovakav korak sam se odlučio jer imam osjećaj da je moj život već odavno prestao trajati... Meni je bitno probuditi u ljudima svijest da trebaju jednim drugima pomoći na bilo koji način jer ovo je sve prolazno na ovom svijetu”, napisao je. Prije nekoliko dana na svom Facebook profilu objavio je kako je pronašao osobu kojoj će donirati bubreg, a riječ je o 24-godišnjoj Ajli Kesendžić iz Sarajeva. Nakon što ju je posjetio tri puta, gdje je bila sa stricem Feridom, dirnula ga je njezina životna priča. Odrasla je bez oca i majke te se za svoj život izborila sama.  - Ta Ajla, ona je djevojka kojoj ništa ne treba u životu. Ona meni kaže:  ‘Billy, ne moraš ti meni dati bubreg. Tebi hvala što si došao. Meni samo da je u životu imati svoje dijete, a u ovom stanju u kakvom jesam, dabogda poživjela još 5 godina na dijalizama.’   - Nekako kad sam je vidio da plače, da govori da mi je dijete - ta njezina životna priča, želja, iskrenost su presudili. Ona meni kaže: ‘Ako hoćeš, daj, ako nećeš, daj na kredit.’  I bilo je automatski: Tvoj je bubreg, kazao je Agić u intervju za N1. 

Transplatacija u ožujku

Transplatacija bi trebala biti u ožujku, u Francuskoj ili Njemačkoj. Kako je kazao, u BiH nije moglo zbog administrativnih prepreka. Tražili su im novac, oni sada nemaju. Ako bude potrebe, Billy je spreman prodati i vlastiti auto. 
- Ovdje ne može, mi smo kontaktirali dosta ljudi, zvali, pisali. Međutim, to je samo odbijanje, jer kod nas svi liječnici traže novac, nešto u džep, kod nas sve treba “podmazati” kako bi to funkcioniralo bolje - kazao je Agić. Svi mediji polako bruje o ovom nadasve nesebičnu činu jednog mladog čovjeka. 
Za sebe kaže kako je, prije svega, čovjek. Sve što želi od života je da u ovoj sumornoj svakodnevnici ljudima nabaci osmijeh na lice. Pokušava biti supermen i promijeniti život ljudima nabolje. 
Ni njegov život nije bio lak jer je izgubio drage ljude. Uvijek je želio spasiti nekome život, samo nije znao kako. 
Oni koji ga poznaju, znaju da on svakodnevno spašava brojne živote običnih ljudi, pomažući im prevladati svakodnevne probleme. Iz dana u dan. Stalno obilazi stare i nemoćne, bolesnu djecu. Sakuplja pomoć. To je jedino što ga čini sretnim, kaže, i najbolji je dokaz da je živ.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije