Predmet "Lutka":

Davoru Mandiću šest godina zatvora

sud bih
05.09.2016.
u 15:30

Nakon održanog javnog pretresa, Vijeće Apelacijskog odjeljenja Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine je izreklo pravomoćnu presudu od šest godina zatvora Davoru Mandiću, optuženom u okviru predmeta kodnog naziva "Lutka", prenosi Klix.ba

Optuženi se teretio za organizirani kriminal, u vezi sa kaznenim djelima pranja novca, a iz Tužiteljstva BiH priopćili su da su zadovoljni izrečenom presudom.

Prema navodima optužnice, optuženi je svojim djelima pomagao da se nezakonito stečen novac od oružanih pljački i drugih kaznenih djela u okviru predmeta "Lutka" investira u legalne platne tijekove u BiH.

Također, tijekom postupka oduzeta je i veća količina novca, kao nezakonito stečena materijalna korist.

Tužiteljstvo BiH poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv struktura organizovanog kriminala, u okviru kojih je predmet "Lutka", jedan od najznačajnijih predmeta ikada procesuiranih u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?