Sarajevo

Demobilizirani borci traže Izetbegovića i Komšića, jedan se pokušao otrovati

borci
14.04.2015.
u 12:35

Nakon sastanka u Vladi FBiH, demobilizirani borci Šefik Muminović i Džemal Zahirović uputili su se prema zgradi Predsjedništva BiH, gdje se jedan od njih pokušao otrovati tabletama

Muminović i Zahirović su razgovarali sa pomoćnikom federalnog ministra za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata te tajnikom ovog ministarstva koji su im obećali pomoć, ali su oni poručili kako ne vjeruju u ta obećanja, te su se potom zaputili prema Predsjedništvu BiH. Kada su stigli ispred te zgrade, nadajući se da bi ih na razgovor mogao primiti Bakir Izetbegović, Muminović je izvadio tablete iz džepa i pokušao ih popiti, a u tome ga je spriječio Zahirović, uz okupljene građane koji su se iskomešali. Oni podršku traže i od Željka Komšića, kojem su u četvrtak slali pismo tražeći pomoć, a u parku preko puta Predsjedništva se oko njih okupila nekolicina građana. U Predsjedništvu BiH nemaju informacija o njihovom dolasku, tako da nema ni planiranog sastanka s ovim ljudima iz Kladnja i Živinica koji su protekle noći pješke stigli do Sarajeva i najavili samospaljivanje. U međuvremenu im je direktor poduzeća Šipad ponudio da potpišu ugovore s ovom firmom i u sljedećoj godini primaju platu od 400 KM i doprinose, a da pritom ne rade. Obojica su ove ugovore potpisali, ali od traženja sastanaka u Vladi FBiH i Predsjedništvu BiH nisu odustali. Prema nezvaničnim informacijama, Muminović Šefik je 2011. koristio određena sredstva Ministarstva za boračka pitanja TŽ-a u vidu pomoći u iznosu od 12.000 KM s ciljem rješavanja stambenog pitanja, rekao je za Klix.ba Nijaz Hodžić, predsjednik Udruženja demobiliziranih boraca TŽ-a. Džemal Zahirović je do sada dobio 500 KM jednokratne pomoći. Iz Ministarstva za boračka pitanja TŽ-a potvrdili su za Klix.ba da će uskoro izdati priopćenje s detaljima dosadašnje pomoći za Zahirovića i Muminovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?