Uhićeni ljetos

Deportirani Kuvajćani koji su u BiH ušli bez dokumenata

'deportacija'
''
Autori: VLm, SRNA
17.08.2015.
u 09:22

Kuvajćanima koji su ovog ljeta bez dokumenata pronađeni na području Republike Srpske, u najvećem broju na području Pala, izdati su prekršajni nalozi i vraćeni su nazad, izjavio je v.d. direktora Službe za poslove sa strancima BiH Izet Nizam.

"Ako se u BiH nađe osoba bez putnih dokumenata, a mi joj utvrdimo identitet, ta osoba, ako ne želi dobrovoljno da se vrati u svoju državu, odlazi u Imigracijski centar. Potom se obavljaju pripreme za povratak te osobe u zemlju odakle je došla. Toj osobi potom slijedi otkaz boravka u BiH i zabrana ulaska u BiH koja može trajati od jedne do pet godina", objasnio je Nizam za federalne medije.

Kontrolom vozila policija Republike Srpske ovog je ljeta pronašla više desetaka osoba afro-azijskog podrijetla i iz Kuvajta koji nisu imali putne isprave.

Glasnogovornik Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo Danka Tešić navela je da nije utvrđeno zašto su se i kuda državljani Kuvajta kretali bez identifikacijskih i putnih isprava.

Neimenovani bivši dužnosnik u Ministarstvu sigurnosti BiH iz 2013. godine je u izjavi za federalne medije rekao da "postoji plan bogatog Kuvajta o iseljenju u Sarajevo oko 100.000 stanovnika najnižeg sloja, među kojima ima mnogo terorista i pripadnika raznih militantnih grupa".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije