Nježan i siguran piling

Dermaplaning: Sve što žene trebaju znati o brijanju lica kod kuće

30.05.2020.
u 15:46

Postupak se zove dermaplaning. To je u suštini brijanje ženskog lica malim oštrim alatom nalik na skalpel, piše Elle.com.

Postupak obično izvodi dermatolog ili estetičar. No, mnoge žene u izolaciji zbog pandemije koronavirusa to su činile same kod kuće. Iako to mnogima zvuči zastrašujuće, to ipak i nije baš tako. Dermatolozi tvrde da je dermaplaning mnogo više od uklanjanja dlačica s kože.

"To je tretman kože u kojem se koristi skalpel za nježan i siguran piling odnosno to je uklanjanje mrtvih stanica kože i dlačica na licu. Ubrzo nakon brijanja lica ćete primjetiti koliko je svjetlija i mekša koža. Također, koža postaje idealno 'platno' za besprijekorno nanošenje šminke i pomaže serumima da prodiru dublje u kožu", pojašnjavaju stručnjaci.

Razlika u brijanju lica kod kuće i u dermatološkim ordinacijama je u alatu kojim se postupak izvodi. Stručna osoba će vam uraditi dublji piling. Kod kuće svakako morate povesti računa o higijeni lica. Pored kvalitetnog alata za dermaplaning, veoma je važno da uklonite sva ulja i prljavštinu s lica prije tretmana.

Stručnjaci preporučuju čak dvostruko čišćenje, a zatim temeljito sušenje kože. Nijedan proizvod za njegu kože ne smije biti na licu.

Također, da bi postupak imao učinka, veoma je važno da ga pravilno izvedete. Dok u jednoj ruci držite skalpel, drugom rukom zategnite kožu. Pravite nježne i kratke poteze. Kada završite s bradom, obrazima i vilicom, pređite na nos, čelo i vrat. Ne ponavljajte brijanje na područjima koja ste već "prešli" skalpelom. Nakon što završite hidratizirajte lice. Ovaj postupak možete ponavlja svaka tri do četiri dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?