Predrag Praštalo

Derventa je jedna od najfunkcionalnijih gradskih uprava u BiH

29.08.2017.
u 09:54

Predsjednik Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini Predrag Praštalo sudjelovao je u obilježavanju Dana Općine Derventa, kada je naglasio da se radi o općini koja ima jednu od najfunkcionalnijih i brojčano najmanjih gradskih uprava u BiH, ali i pored toga sudjeluje s ukupnim izvozom u Republici Srpskoj s više od 11 posto.

Također, kako je istaknuto, Derventa je jedna je od najmanje zaduženih lokalnih zajednica u BiH, uspješna je u privlačenju stranih investicija i otvaranja radnih mjesta u BiH, a zahvaljujući tom umijeću u Derventi je 14 austrijskih, 11 talijanskih/slovenačkih i niz drugih tvrtki, koje proizvode za Adidas, BMW, WEBO i druge svjetski poznate tvrtke. 

Praštalo je u čestitki povodom Dana Općine Derventa naveo da je ta općina dokazala da je moguće ne samo se podignuti iz pepela, nakon rata 90-ih godina prošlog stoljeća, nego je postala jedna od najboljih lokalnih zajednica za privlačenje stranog kapitala i investicija.

Za načelnika Dervente Milorada Simića kazao je da je on načelnik svih naroda, građanki i građana, bez obzira kojoj religijskoj ili nacionalnoj zajednici, odnosno političkoj stranci pripadali, dodajući da sve ovo ne bi bilo moguće i bez gradskih službi i privrednika, priopćeno je iz Europskog pokreta BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije