idu u samoizolaciju

Deset bh. državljana vraćeno iz Češke, u BiH ušli pješice

29.03.2020.
u 15:40

Oni su autobusom stigli do granice BiH, a potom su u BiH ušli pješice, prelaskom mosta na Savi.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine priopćeno je da je grupa od 10 državljana BiH, koja se u trenutku izbijanja pandemije korona virusa zatekla u Češkoj, vraćena u BiH.

Oni su autobusom stigli do granice BiH, a potom su u BiH ušli pješice, prelaskom mosta na Savi.

"Grupa od deset bosanskohercegovačkih državljana koji su se zatekli u Češkoj Republici, organiziranim prijevozom su jučer ujutro u 06:30 sati stigli na granični prelaz Gradiška. Svoj put su započeli prethodne noći u Pragu, a u BiH su u ranim jutarnjim satima ušli pješice prelaskom mosta na rijeci Savi", navodi se u priopćenju.

"Nakon ulaska u BiH, dočekali ih su ih pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, te ispratili u prostoriju u kojoj su bili pregledani i u kojoj im je izdano rješenje o kućnoj izolaciji. Nakon toga su privatnim vozilima nastavili put prema svojim krajnjim odredištima. Bili su u obvezi javiti se u domove zdravlja u mjestu prebivališta, te u nadležne policijske stanice. Narednih 14 dana će provesti u samoizolaciji", priopćeno je, prenosi N1.

Putnike je u BiH vratila privatna prijevozna tvrtka iz Češke.

U Republici Hrvatskoj im je osigurana i policijska pratnja od samog ulaska u tu zemlju, pa sve do prelaska u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije