obaviještene bh. agencije

Devet ISIL-ovaca stiže u BiH

isil
08.10.2019.
u 16:15

Devet bivših pripadnika Islamske države (ISIL) koji su se borili za ovu terorističku organizaciju bit će deportirano narednih dana iz Sirije u BiH.

Ova informacija neslužbeno je potvrđena za Avaz iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). O dolasku ISIL-ovaca koji su prošli provjere američkih snaga u Siriji obaviještene su i ostale policijske agencije i Tužiteljstvo BiH.

Za šestoricom njih je raspisana crvena Interpolova tjeralica. Među njima je i Hamza Labidi, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić. 

Neslužbeno, trebao bi biti isporučen i Armin Abdulah Čurt, za kojeg je ministar sigurnosti Dragan Mektić tvrdio da je pobjegao iz zatvora.

U BiH je do sada deportiran samo Ibro Ćufurović iz Velike Kladuše. Njemu se već sudi u Sudu BiH po optužnici Tužiteljstva BiH za pridruživanje i sudjelovanje u stranim paravojnim formacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?