sjećanje

Diljem Brotnja odali počast žrtvama grada Vukovara

VL
18.11.2019.
u 11:21

Paljenjem svijeća i skupnom molitvom, koju je kod Spomen križa poginulim braniteljima u središtu Čitluka predvodio čitlučki župnik fra Miro Šego, predstavnici čitlučkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, općinski čelnici Čitluka i ostali Brotnjaci, u nedjelju navečer odali su dužnu počast žrtvama grada Vukovara i svim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. 

Tom prigodom prisjetili su se i tužne 28. obljetnice pada herojskog grada Vukovara te uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne. Bila je to tradicionalna veličanstvena „Večer sjećanja“ i neizmjerne zahvalnosti i molitve za sve koji su svoje živote utkali u hrvatsku slobodu i neovisnost. Tu tradicionalnu „Večer sjećanja“ u Čitluku i u drugim mjestima diljem Brotnja organizirali su članovi Mladeži HDZ-a BiH Čitluk. 

Osim u nedjelju, i na samu obljetnicu stradanja Vukovara, paljenje svijeća, molitva i prisjećanje na žrtvu Vukovara, održano je i u svim selima i zaselcima čitlučke općine, a protekle dvije noći zaredom na prozorima obiteljskih domova Brotnjaka titrale su upaljene svijeće za poginule heroje Vukovara i sve ostale hrvatske žrtve. Posebno su se doimali prizori upečatljive svjetlosti što se cijelu noć Brotnjom širila od mnoštva svijeća upaljenih kod velikog hrvatskog grba (šahovnice) s brda iznad Podgrede pokraj Čitluka, uz Vukovarsku ulicu u Bijakovićima i na drugim prigodnim mjestima u Brotnju.

Kažimo i to da je mnogo Brotnjaka autobusima i osobnim automobilima otputovalo u Vukovar gdje su danas sudjeluju u „Hrvatskoj koloni sjećanja“, na svetoj misi na Memorijalnom groblju te odavanju počasti nedužnim vukovarskim žrtvama velikosrpske agresije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije