Posjet

Direkciju posjetili studenti Ženevske akademije za ljudska prava i humanitarno pravo

07.07.2022.
u 15:21

27 mladih eksperata međunarodnog prava i pravde iz 20 zemalja širom svijeta sa prestižne Ženevske akademije za ljudska prava i humanitarno pravo posjetili su Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ženevska akademija je jedna od vodećih svjetskih ustanova za međunarodno pravo i surađuje sa međunarodnim organizacijama poput UN-a, ICRC-a, te mnogim nevladinim organizacijama.

U okviru posjete studentima je prezentirana organizacijska struktura Direkcije, nadležnosti i uloga koju ima u sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine. Također su im prezentirane specifičnosti i modaliteti međunarodne policijske suradnje koja se odvija preko Direkcije. Studenti su najviše interesa pokazali za razmjenu informacija koje se odvijaju putem kanala Interpola i Europola.
Ovom prilikom je izvedena taktičko-pokazna vježba pripadnika Sektora za osiguranje VIP osoba i objekata. Kroz vježbu su prikazane taktike postupanja policijskih službenika u situacijama narušavanja javnog reda i mira.

Studentima se obratio direktor Direkcije Mirsad Vilić, koji im je u svom pozdravnom govoru poželio dobrodošlicu, prije svega u Bosnu i Hercegovinu, a onda i u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH. Vilić je naveo da je ovakav vid međunarodne suradnje višestruko koristan i naročito značajan kako za obrazovanje tako i za stvaranje povjerenja mladih u policijske agencije BiH. Također je naglasio da je ovakav vid edukacije veoma dobra promocija države i policijskih struktura BiH u svijetu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?