Samo u BiH

Direktor IDDEEA sam sebe imenovao za savjetnika direktora

DFGGHGF
23.02.2017.
u 10:30

Edim Nesimi imenovan je za savjetnika ravnatelja Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) samo nekoliko dana nakon što je podnio ostavku na dužnost ravnatelja u toj agenciji obrazloživši taj potez zdravstvenim problemima, doznaje Glas Srpske. Apsurdima tu nije kraj jer je Nesimi imenovan za savjetnika ravnatelja iako ga IDDEEA i nema poslije njegove ostavke. Tu poziciju je samo privremeno popunio zamjenik ravnatelja Radivoje Trbić. - Imenovanje Nesimija je suprotno zakonu jer se mandat savjetnika veže za mandat osobe čiji će biti savjetnik. U ovom slučaju to je ravnatelj kojeg IDDEEA nema - kaže sugovornik Glasa Srpske iz Vijeća ministara BiH.

Dodaje da ni to nije jedina nepravilnost jer je 14. veljače, kada je Nesimi podnio ostavku na mjesto ravnatelja, već bila donesena odluka o njegovu imenovanju za savjetnika. - To praktički znači da je Nesimi sam sebe imenovao za savjetnika. Imajući u vidu obrazloženje za ostavku, ispada i da nije zdravstveno sposoban biti ravnatelj, ali jest savjetnik - rekao je sugovornik Glasu Srpske. Nesimi se povukao s čela IDDEEA-e u jeku krize u vezi s nabavom novih putovnica, koja je i dalje neizvjesna. IDDEEA je 3. veljače objelodanila da izbor novog dobavljača knjižica za putovnice, čije okončanje je bilo planirano najkasnije do 21. ožujka, neće biti završeno u roku i da je dovedeno u pitanje izdavanje putovnica nakon tog datuma jer istječe ugovor sa sadašnjim dobavljačem, tvrtkom “Milbauer”. Vijeće ministara BiH zadužilo je tri dana kasnije IDDEEA-u da poduzme hitne mjere na rješavanju problema. Nesimi je u međuvremenu podnio ostavku obrazloživši je zdravstvenim problemima, ali se iz dokumenata koji su u posjedu “Glasa” vidi da je stvarni razlog za taj korak pokušaj skidanja odgovornosti za loše funkcioniranje i propuste u Agenciji. Kaotično stanje u IDDEEA-i još uvijek nije sanirano.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?