turska

Djevojčica se s psom probila kroz snijeg da spasi kozu i jare

djevojčica
03.02.2017.
u 20:00

11-godišnja djevojčica Hamdü Sena Bilgin živi u jednom malom selu u Turskoj gdje svakodnevno pomaže obitelji u održavanju farme na kojoj uzgajaju koze.

Hamdü se uvijek brine o kozama i često ih vodi na ispašu, a društvo joj uvijek pravi njezin pas Tomi koji joj najviše pomaže u zimskim mjesecima kada je na planinama gdje vodi koze velik snijeg. Tako je bilo i ovaj put kada su shvatili da će se jedna koza ojariti u snijego zametenoj planini, prenosi Index.hr

Djevojčica je shvatila da se jare neće moći samo spustiti s planine te da bi se moglo smrznuti pa je ostale koze povela natrag u štalu, a iz kuće uzela dva ruksaka.

Zatim se s psom vratila po kozu i tek ojarenog kozlića, nju stavila u jedan ruksak, a malenog u drugi. Na svojim leđima je ponijela kozu, a ruksak s jaretom je stavila na psa. "Bilo je jako puno snijega, jako sam se umorila, ali vrijedilo je", rekla je za turske medije.

Na povratku su je dočekala braća koja su je snimila, a fotke su obišle svijet. Koza i jare su danas zdravi i na sigurnom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?