Poziv štedišama

Do 17. listopada dostaviti dokumentaciju o podnesenom zahtjevu

štediše
21.09.2016.
u 08:00

Predsjednica Udruge za zaštitu deviznih štediša u Bosni i Hercegovini Amila Omersoftić pozvala je sve štediše koji imaju podneske kod Suda u Strasbourgu da do 17. listopada dostave svu dokumentaciju o podnesenom zahtjevu za verificiranje potraživanja Sloveniji, s pratećom dokumentacijom.

“Obavještavamo da je Europski sud u Strasbourgu 9. rujna odaslao pozive svim aplikantima koji imaju svoje podneske u ovome sudu da dostave potpunu informaciju ostaju li pri svojim tužbama, jesu li podnijeli zahtjeve Sloveniji te da dostave dokumentaciju da su tražili svoj povrat”, izjavila je novinarima Omersoftić. Naglašava da su oni kao udruga obavijestili Europski sud da zakon Slovenije nije u skladu s presudom i da Slovenija ne ispunjava zahtjeve članova Udruge. Zbog toga je, govori Omersoftić, vrlo bitno da svi štediše koji imaju podneske, hitno kažu da ostaju pri svojim zahtjevima.

Podsjetimo, Slovenija je za devet mjeseci isplatila ukupno oko 54 milijuna eura na osnovi zahtjeva za povrat stare devizne štednje iz vremena bivše Jugoslavije, a isplata za devizne štediše u BiH još nije počela. Naime, isplata deviznim štedišama nekadašnje podružnice Ljubljanske banke u Sarajevu još nije počela, jer treba biti skeniran dio dokumentacije banke, a postoji mogućnost da isplate počnu do kraja godine. Do sada je izdano 4200 informativnih izračuna za štediše Ljubljanske banke u Zagrebu na koje se isti nisu žalili.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?