savjeti

Do boljeg zdravlja možete doći za manje od 60 sekundi i to na 7 načina!

Shutterstock
20.01.2020.
u 08:02

Živjeti zdravo ne mora biti težak zadatak koji nam oduzima previše vremena...

Ordinacija.hr donosi nekoliko savjeta kako u 60 sekundi ili manje svoj život promijenite na bolje i uživate u zdravlju! 

1. NAKON BUĐENJA POZDRAVITE SUNCE! 
Pozdrav suncu je odličan način za započeti dan mirnog uma i opuštenog tijela. Pozdrav suncu inače služi kao "zagrijavanje" na sati joge, ali svakako donosi dobrobiti i ako se prakticira samostalno. 

2. DIŠITE
Zanimljivo je kako jednostavni i urođeni proces većinu vremena odrađujemo krivo, a pravilno disanje jača imunološki sustav, smanjuje stres, uklanja umor i glavobolje, olakšava bolove, održava bolju koncentraciju te pospješuje rad krvotoka 

3. KORISTITE ZUBNI KONAC
Pranje zubi četkicom dva puta dnevno je važno, ali većina zaboravlja da je korištenjem zubnog konca barem jednom dnevno jednako važno za postizanje – i održavanje higijene.  Zubni konac prolazi između zubi i uklanja bakterije koje uzrokuju karijes za koga se danas jasno zna da uzrokuje razvoj ozbiljnih bolesti. 

4. PERITE RUKE
Najjednostavniji način ulaska bakterija u organizam jest putem ruku. Kako je sezona infekcija, perite ih često te izbjegavajte diranje oko usta i nosa. 

Kako biste bili sigurni da ste dobro oprali ruke koristite antibakterijski sapun, trljate ruke 20-ak sekundi. Operite i zapešće, područje ispod noktiju i između prstiju. Zatvorite pipu laktom (da, i ona je puna nečistoća) te obrišite ruke papirnatom maramicom umjesto već korištenog ručnika. 

5. BEZ VODE NIKAMO! 
Svi znamo da se ljudsko tijelo sastoji najviše od vode pa je ona potrebna svima kako bi izbjegli, kao prvo dehidraciju a onda i nastanak bolesti! 

6. ISTEŽITE SE
Ako većinu vremena provedete sjedeći za stolom,  samo je pitanje vremena kada ćete osjetiti bolove u zglobovima i mišićima. Ako mislite da gubite vrijeme istezanjem, u krivu ste – na taj ćete način izbjeći moguće ozlijede, pojačati cirkulaciju, olakšati bol u leđima i smanjiti stres.

7. NE ZABORAVITE STAVITI OSMIJEH! 
Ovo je "vježba" koja se lako može obaviti u 30-ak sekundi. Smijeh će potaknuti tijelo na proizvodnju više bijelih krvnih zrnaca što znači da će se tijelo lakše boriti protiv bolesti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?