MOSTAR

Do konca godine SIPA-i će se pridružiti 10 mlađih inspektora

25.11.2020.
u 12:38

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA Darko Ćulum jučer je posjetio Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova AEPTM, u kojoj trenutačno temeljnu policijsku obuku I. i II. razine pohađa 18 kadeta. 

Već koncem ove godine, 10 u Agenciji školovanih mlađih inspektora pridružit će se iskusnim kolegama u SIPA-i na poslovima i zadacima u sklopu borbe protiv terorizma i svih oblika organiziranoga kriminala. Preostali kadeti, koji se školuju za čin 'policajac' školovanje će završiti u veljači sljedeće godine.

Ravnatelj AEPTM-a Marko Vujević je na radnom sastanku upoznao prvog čovjeka SIPA-e s tijekom provedbe temeljne policijske obuke, nastavnim planovima i programima po kojima se organizira i provodi obuka za kadete SIPA-e, te – u svjetlu aktualne situacije vezane uz pandemiju COVIDA – o dobrom zdravstvenom stanju kadeta i epidemiološkim mjerama koje se provode u Agenciji.

Školovanje kadeta SIPA-e značajno je po tome, jer su prva generacija koju je AEPTM primila u novoizgrađenom kompleksu objekata. U pratnji čelništva AEPTM-a, Ćulum je obišao kompleks i na licu mjesta se uvjerio kako kadeti policijskih institucija BiH sada u svim segmentima imaju najsuvremenije uvjete za rad, učenje, obuku i smještaj.
Ćulum i Vujević su se u amfiteatru AEPTM-a susreli s kadetima. Zaželjevši im uspješan nastavak školovanja, Ćulum je kadetima kazao da su izabrali častan i odgovoran posao, te da se raduje uspješnom završetku njihova školovanja, što će izravno doprinijeti jačanju operativnih kapaciteta SIPA-e. Ravnatelj AEPTM-a Marko Vujević je naglasio da kadeti trebaju iskoristiti sve mogućnosti koje pruža AEPTM s ciljem stjecanja znanja i vještina koje će biti presudne za uspješno obavljanje složenih policijskih poslova, te da u tomu imaju njegovu punu potporu.
 
Radni sastanak  ravnatelja SIPA-e i AEPTM-a Darka Ćuluma i Marka Vujevića  je završio zajedničkim zaključkom o nastavku uspješne suradnje ove dvije institucije kojima je primarna uloga jačanje sigurnosnoga sustava Bosne i Hercegovine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije