Zaimović potvrdio

Do kraja listopada će biti završena dubinska analiza BH Telecoma

22.10.2018.
u 18:14

Do kraja listopada očekuje se nacrt konačnog izvješća dubinske analize BH Telecoma, na kojem će se raditi do okončanja posla, što je planirano krajem studenog, potvrdio je za Klix.ba generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović.

Zaimović je rekao da je tijekom kolovoza konzultant, odnosno revizorska kuća PricewaterhouseCoopers pripremila inicijalno izvješće s početnim nalazima dubinske analize (due diligence) BH Telecoma. 

"Izvješće se bazirao na javno dostupnim podacima o BH Telecomu i dokumentima koji su inicijalno dostavljeni konsultantu. U izvješću su prezentirani podaci o tržištu telekomunikacija u BiH i poziciji BH Telecoma u odnosu na konkurenciju", kazao je Zaimović. 

Dodao je da su također prezentirani komercijalni, financijski i tehnički pokazatelji poslovanja BH Telecoma te da BH Telecom nije imao značajnijih primjedbi na ovo početno izvješće koji će poslužiti kao osnova za izradu konačnog izvješća. 

"Tijekom rujna i listopada konzultant se fokusirao na direktne intervjue s ovlaštenim zaposlenicima BH Telecoma. Tijekom ovih sastanaka s konzultantnom su obrađivane pojedine teme s više detalja", rekao je Zaimović. 

Zaključio je riječima da se do kraja listopada očekuje nacrt konačnog izvješća na kojem će se raditi do okončanja posla, što je planirano krajem studenog. 

Podsjećamo, Delegacija Europske unije u BiH pored dubinske analize BH Telecoma financira i dubinsku analizu poduzeća HT Mostar. Riječ je o analizi koja je jedan od uvjeta Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za dobivanje sredstava iz kredita. 

Riječ je o detaljnoj analizi financijskog i organizacijskog stanja telekom operatera i pronalaženju dijelova kompanija u kojima postoje problemi pri funkcioniranju. Na osnovu analize bit će urađene preporuke kako bi se unaprijedilo poslovanje kompanija i njihova profitabilnost te povećala vrijednost.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?