drama u sarajevu

Dobila trudove u kafiću, porodila se na autoputu u vozilu Hitne pomoći

25.01.2021.
u 21:53

Ekipa sarajevske Hitne pomoći danas oko 17 sati na autoputu Podlugovi-Sarajevo uspješno je obavila porod sugrađanke u vozilu Hitne Pomoći Sarajevo, koja je na ovaj svijet donijela živu i zdravu djevojčicu.

Naime, u lokalnom kafiću u Podlugovima žena je iznenada osjetila jak bol u stomaku zbog čega su pozvali Hitnu pomoć. Ekipa Hitne pomoći Sarajevo pregledala je pacijenticu na mjestu događaja, a zbog prisutnih kontrakcija i jakih bolova koje je pacijentica navela, odlučuju se na medicinski transport.

Tijekom transporta kontrakcije postaju učestalije zbog čega ekipa zaustavlja vozilo kako bi obavili porod, prenosi Faktor. 

- Majka i novorođenče, dobrog zdravstvenog stanja, predati su osoblju KCUS-a na daljnji tretman. Sretnim roditeljima upućujemo iskrene čestitke a nasim profesionalcima jedno veliko bravo - naveli su iz Hitne pomoći SŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?