Vjekoslav Bevanda morao dati izjavu kod državnog tužitelja

Dobili su zadaću meni pakirati kaznene prijave i za autocestu

milanović, bevanda
Foto: Stojan Lasić
02.10.2014.
u 08:39

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH iznio šokantne detalje rada platformaša koji u panici pokušavaju prikriti vlastite grijehe fabriciranjem dokaza

Neobično su ažurna pravosudna tijela u BiH oko istrage na koji su način sklapani ugovori s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za izgradnju najjužnijih dijelova dionice autoceste na koridoru Vc, ali i oko svih drugih poslova na koje su potpis stavljali hrvatski dužnosnici u vlasti. Na saslušanje je pozvan čak i aktualni predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda, ali zbog poslova koje je obavljao kao federalni ministar financija BiH kada su potpisivani sporazumi s europskim financijskim institucijama. Potvrdio je to i osobno predsjedatelj Bevanda izražavajući zaprepaštenje na koji način funkcioniraju stranke propale političke platforme. Ove stranke, naime, u panici od gubljenja vlasti potežu sve konce, uključujući i pravosuđe kako bi pronašle razlog skrenuti pozornost s horor-filma, troipolgodišnje vlasti koja je unakazila Federaciju BiH.

EBRD-ov kredit

Ove stranke zbog svoje vlastite nesposobnosti voditi državu, ali ne i pljačkati njezine resurse, čine sve kako bi kompromitirale suparnike.

“Autocesta nije rezultat rada ni ovog Vijeća ministara ni ove federalne Vlade, nego nešto što je započeto za vrijeme Vlade Hadžipašića, nastavljeno u federalnoj Vladi Brankovića i Mujezinovića. U tom mandatu zaključeni su svi kreditni ugovori. Dionica koja je tada izgrađena financirana je iz EBRD kredita. Nažalost, morao sam kod tužitelja dati izjavu jer sam bio sudionik u zaključivanju ugovora o kreditu. Ponosan sam što sam bio dio toga. Drago mi je što su ovi (platformaši) potrošili novac i nadam se da će i taj dio autoceste biti završen jer se poklapa s dijelom Jadransko-jonske autoceste. Ako dođemo do Počitelja, onda je još problem doći do granice s Crnom Gorom. Prilika za osiguranje novca za to je upravo berlinski skup. To je prioritet za budućnost naše djece”, rekao je Bevanda, javlja Vecernji.ba. On je potpisao kreditne ugovore kao federalni ministar financija, a u dogovaranju aranžmana izgradnje autoceste sudjelovali su i državni ministar financija i riznice Dragan Vrankić te tadašnji ministar prometa i veza Božo Ljubić. Zapravo, zanimljivo je na koji način platformaši i njima bliski tužitelji nastavljaju dalje ‘rasvjetljavati’ ponašanje i rad hrvatskih dužnosnika, među kojima je Bevanda koji je upozorio upravo na katastrofalne poteze platformaša prije svega oko zaduživanja, uzimanja nepovoljnih kredita, tiskanja obveznica i rizničnih zapisa, te sramotnog ponašanja oko situacije vezane uz poplavu.

Nema novca za poplave

“Je li ovo dobro, koliko ti treba, ne trebaš na Parlament, ne trebaš ništa, riznični zapis emitiraš, politički natjeraš banke da ti to otkupe, povučeš novac, osiromašiš gospodarstvo, povučeš novac iz civilne zaštite, iskoristiš ga za krpljenje proračunskih rupa, od vodnog područja sve potrošiš, dođe poplava i onda se kaže novac je tu, samo ga vi ne vidite. To je podproračunski novac. Nisam mogao vjerovati da su po dolasku na vlast prevrnuli svaki papir koji je ostao iza mene i da su se pisale kaznene prijave. Čuo sam žal kako to još nisam procesuiran”, dodao je Bevanda. Zanimljivo je, međutim, da pravosudne institucije nisu, makar javnosti nije dostupno, našle razloga istražiti na koji je način zaduživana Federacija BiH, kako su donošene odluke posljednjih godina, zašto je podračun s namjenskim sredstvima Civilne zaštite bio prazan u trenutku katastrofalne poplave.

Komentara 3

CO
cope
04:56 03.10.2014.

Svi lopovi samo ti I tvoj sef Covic posteni za vase postenje samo jos ne zna Zenica I Foca.

BR
brodarevac
11:24 03.10.2014.

E moj special-u pa zar misliš da oni u prethodnih 15 godina nisu prsta olizali znaš ti onu narodnu "med nositi prste ne lizati nemere" HDZ je bio više od 15 godina na vlasti ti ko da oni nikad nisu bili na vlasti i nikad nisu ni sokola ni poštu ni telekom ni aluminij dirali pa nemoj molim te da posumnjam u special intelegenciju

SO
Special_one
18:39 02.10.2014.

Čuvaj se Vjeko. Sad su se dokusurili u izborno vrijeme kad znaju da im gubitak izbora prijeti sa svih strana. Izdržat će hrvatski narod u BiH sve uragane i izabrati svoje legitimne predstavnike.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije