SB ŽUPANIJA

Dodatnih 860.000 KM za pomoć obrtnicima i malim poduzećima

19.07.2020.
u 12:09

Na posljednjoj sjednici Vlade Srednjobosanske županije u Travniku, između ostalog, donesena je i odluka o izdvajanju dodatnih 862.547 KM za pomoć obrtnicima i malim poduzetnicima. Kako se navodi, riječ je o isplati novčane pomoći za 1046 pravnih osoba s područja SB županije, a odnosi se na male poduzetnike i obrtnike kojima je naredbama Stožera civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti uslijed epidemije koronavirusa. Ukupan broj zaposlenih u njima je 3160.

Vlada SBŽ-a navedenim je pravnim osobama dosad, preko prvog javnog poziva isplatila već 460 tisuća KM. Isplata pomoći je, navodi se iz Vlade SB županije, 203 KM po zaposlenom za subvencioniranje 50 posto najniže neto plaće za mjesece travanj i svibanj ove godine. Ministarstvo financija SB županije i resorna ministrica Mirjana Plavčić istaknuli su, pritom, kako su sredstva iz prvog javnog poziva za pomoć obrtnicima i malim poduzetnicima žurno i u potpunosti isplaćena, a Ministarstvo financija će, kako je dalje navedeno, i ova sredstva žurno isplatiti nakon što Ministarstvo gospodarstva SB županije dostavi potrebne odluke i popratnu dokumentaciju, navodi Artinfo.ba.

Vlada SB županije već je dosad pokazala jasno opredjeljenje i uložila maksimalne napore kako bi gospodarstvo i poduzetnici pogođeni posljedicama pandemije koronavirusa na području Srednjobosanske županije dobili znatnu financijsku pomoć. Kako je navedeno, uskoro će biti objavljen treći javni poziv Vlade SB županije namijenjen onima koji su imali pad prometa, a vezan je za tzv. koronazakon, odnosno prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Ovim zakonom i javnim pozivom gospodarski subjekti s područja SB županije dobit će ukupno 5,6 milijuna KM. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije