razgovor

Dodik i Bregu razgovarali o problemu odlaska mladih sa zapadnog Balkana

14.03.2019.
u 18:36

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je danas u nastupnu posjetu generalnu tajnicu Vijeća za regionalnu suradnju Majlindu Bregu, koju je informirao o procesu formiranja Vijeća ministara BiH, kao i aktivnostima koje su poduzete na europskom putu BiH.

Razgovarano je o odluci Predsjedništva BiH o zaključivanju Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama na zapadnom Balkanu, a čije potpisivanje je predviđeno na Digitalnom summitu u Beogradu 4. i 5. travnja.

Sugovornici su također razgovarali i o otklanjanju prepreka za potpisivanje sporazuma o međusobnom priznavanju visokoškolskih diploma, koji bi doveo do veće mobilnosti i smanjio nezaposlenost, posebno mladih.

Obostrano je zaključeno da je potrebno učiniti dodatne napore koji bi doveli do bolje povezanosti regije, kao i da je neophodno zajedno djelovati u pronalaženju rješenja za sve veći odlazak mladih sa zapadnog Balkana, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?