burno reagiranje

Dodik: Instalacija u Sarajevu samo je dokaz da je BIH neodrživa

Milorad Dodik
10.07.2016.
u 15:25

"Naravno da ja nemam ništa protiv raspada BiH, ali ih moram podsjetiti da je Daytonskim sporazumom Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje, ali i priznanje rukovodstva tadašnje tzv. BiH", rekao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je "sramna i uvredljiva instalacija koja je postavljena u Sarajevu samo još jedan u nizu dokaza da je BiH apsolutno neodrživa zemlja". 

"Uraditi nešto takvo, i to na dan kada mi u Republici Srpskoj odajemo počast za 3.500 Srba ubijenih u okolini Srebrenice i Bratunca, strašno je, sramno i skandalozno. To predstavlja zločin u kontinuitetu, zločin koji ne prestaje ni 20 godina poslije rata prema Srbima, a sramno šutanje predstavnika međunarodne zajednice koji ne pokazuju ni minimum poštivanja prema srpskim žrtvama, doživljavam kao sudioništvo u tom zločinu", istaknuo je Dodik. 

On je ocijenio kako oni koji rade ovakve stvari, kao i oni koji to prešutno dopuštaju, pozivaju na raspad BiH i izravno rade na njemu. 

"Naravno da ja nemam ništa protiv raspada BiH, ali ih moram podsjetiti da je Daytonskim sporazumom Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje, ali i priznanje rukovodstva tadašnje tzv. BiH. To rukovodstvo nas, naravno, posebno ne zanima, osobito što je, za razliku od Republike Srpske, ta tadašnja tzv. BiH zauvijek poništena i ugašena Daytonskim sporazumom", rekao je Dodik. 

On je naglasio da oni koji ne prestaju pričati o suživotu moraju znati da šutanjem o ovakvim incidentima rade sve upravo protiv tog suživota. 

"Mjera njihovog suživota je izgleda dva i pol posto, na koliko su sveli Srbe u Federaciji. To ni njima, kao ni međunarodnoj zajednici očito ne predstavlja nikakav problem. Moram im poručiti da im to u Republici Srpskoj nikada nećemo dopustiti i da će ona uvijek štititi i brinuti o svim svojim građanima", rekao je predsjednik RS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije