Skandal

Dodik: Ispričao sam se Vučiću, ovo se neće tek tako popraviti

bubica draško
24.04.2021.
u 10:14

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je danas da "sastanak državnika nije dječja igra" kao što se u Banja Luci pokušava predstaviti.

Dodik je rekao da se neka djeca daleko bolje i ozbiljnije ponašaju u svojoj igri. Nego što se to moglo jučer vidjeti u Banja Luci.

Član Predsjedništva BiH je istaknuo da su s razlogom predložili najveće priznanje Grada Banjaluke za predsjednika Vučića. On je to, kako tvrdi Dodik, zaslužio ne samo u Banja Luci nego u čitavoj Republici Srpskoj.

“Dočekati čovjeka tog kapaciteta značilo je da na ozbiljnoj razini možemo razgovarati o budućim projektima. Nama se dogodilo da smo nakon tog skandala u kome je osiguranje primijetilo da se nešto neprimjereno radi, izgubili tu atmosferu”, rekao je Dodik.

On je naveo da je Banja Luka “sigurno izgubila 10 do 15 milijuna dodatnih investicija” samo zato što je gradonačelnik bio toliko neozbiljan da misli da njemu sve pripada, da može snimati razgovore koji se nigdje u svijetu ne snimaju i da to koristi u svoje razne igre kao i ranije.

“Naravno to je napravilo lošu atmosferu. I loš odnos prema tome. To što on pokušava izvući nekom pričom. Ništa tamo nije dogovoreno. Izaslanstva Republike Srpske i Srbije su ranije dogovorile da zajednički urade most u banjalučkom naselju Česma”, rekao je Milorad Dodik.

On je istaknuo da na ozbiljan zahtjev da se uđe u sustav izgradnje industrijskih zona, koje je podržala Srbija, nema nikakvog odgovora. Da sve to govori o ozbiljnosti s kojom se tome pristupilo.
 
“Ne znam što mu je sve to trebalo. Skandal je i još jedna stvar. Obično i svuda kada se dodjeljuje najviša nagrada to znači kraj te ceremonije. Sam gradonačelnik je mimo protokola izišao održati govore i svoja predavanja. Što je umanjilo i sam značaj same dodjele”, ocijenio je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog “tog skandala” i dodao da se Vučiću ispričavao zbog toga. Dodao je da se sve što se pokvari ne može tek tako popraviti.

Neki mediju su prenijeli da je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković “izazvao reakciju protokola predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije jučer u Banja Luci ušao s “bubicom” i pokušao ga snimati”. Navodno, bubica mu je oduzeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije